Varning för julbluffar!

Vid den här tiden är det vanligt med bluffar och bedrägerier. Se filmen om hur det kan gå till.

Varning för julbluffar

Underhållsavgift

Telekområdgivarna har fått in flera ärenden angående avgifter för underhåll av fibernätet. Läs mer om vad som gäller här.

Underhållsavgift

Har du blivit uppringd av oss?

Vi har fått information om att bedragare ringer och säger sig vara från Telekområdgivarna. Vi ser mycket allvarligt på detta och det är polisanmält.

Bedragare låtsas ringa från Telekområdgivarna

Förmedlade tjänster på mobilräkningen

Det kan vara en prenumeration, ett abonnemang på ett spel eller olika sms-tjänster och betalsamtal. Klicka här för mer information om vad du kan göra!

Betalteletjänster

Tillsammans bekämpar vi sms-bedrägerier med ny metod!

Många operatörer har redan idag nummer dit man kan anmäla bedrägerier, men för att förenkla för kunderna har operatörerna nu ett gemensamt kortnummer skapats, 7726. På så sätt kan alla misstänkta sms enkelt samlas in som underlag på ett ställe, vilket möjliggör att fler fall upptäcks och att alla operatörerna kan agera samtidigt.

Tillsammans bekämpar vi sms-bedrägerier med ny metod!

Samarbete för att stoppa bedrägerier

I cirka ett år har Telekområdgivarna tillsammans med Post- och telestyrelsen (PTS) och operatörerna samarbetat för att stoppas så kallad spoofing i bedrägerisyfte. En teknisk lösning för mobiltelefoni är på väg och en lösning för fasta tjänster är klar och kommer att tas i bruk förhoppningsvis innan årsskiftet.

Samarbete för att stoppa bedrägerier

Varning för blufföretag som utger sig för att vara mobiloperatör!

Vi har fått in klagomål som rör samtal från bland annat Tele Blåbär där den som ringer har gett konsumenter intryck av att vara en mobiloperatör vilket inte stämmer. Vi vill därför gå ut med en varning för detta ”bolag”. Telekområdgivarna har också sett klagomål med liknande tillvägagångssätt - man uppger andra bolagsnamn som vi i dagsläget inte kan säkerställa att de är en mobiloperatör.

Varning för blufföretag som utger sig för att vara mobiloperatör!