Nyheter

 • Nyheter

  Mobiltäckningen till och med bättre än kartorna visar

  Operatörerna redovisar nu sin täckning på ett liknande och jämförbart sätt och kan nu enligt både PTS och Konsumentverket ses som god vägledning för konsumenter. Telekområdgivarna har också sett en kraftig minskning av antalet klagomål på mobiltäckning, så sammantaget ser vi mycket positivt på den här typen av samarbeten för att göra telekommarknaden bättre för konsumenterna.

  2016-12-01
 • Nyheter

  ​Sveriges bästa konsumenter?

  På Internetdagarna kommer Telekområdgivarna att att hålla ett spännande pass och vi har bjudit med oss IT&Telekomföretagen och KTH.

  2016-11-17
 • Nyheter

  ​Färre klagomål på felaktiga anslutningar

  Telekområdgivarna har vid flera tillfällen rapporterat om en oroväckande ökning av ärenden som gäller felaktiga anslutningar och vilseledande marknadsföring. Något som däremot ökar är andelen ärenden som rör fiberfrågor. Oftast handlar det om fiberdragningen och avtalsvillkor kopplade till detta.

  2016-11-14
 • Nyheter

  Håll koll på mobilkostnaderna under semestern

  Vad bör du tänka på när du ringer, skickar sms eller surfar utomlands? Konsumentverket, Post- och telestyrelsen (PTS) och Telekområdgivarna tipsar inför semestern. Inom EU finns kostnadstak som bestämmer det högsta priset som en operatör får ta ut för mobil telefoni, sms och mobil dataanvändning. Men det kan ändå bli dyrt att använda mobila tjänster i utlandet.

  2016-06-27