Nyheter

 • Nyheter

  ​Ett år med skriftlighetskravet

  När Telekområdgivarna granskat de klagomål som kommit in sedan skriftlighetskravet infördes den 1 september 2018, ser vi oroande tendenser att oseriösa säljare kringgår reglerna så att framförallt äldre drabbas. Ett allvarligt och återkommande klagomål är att äldre konsumenter och deras anhöriga berättar om hur de anser att de lurats in i avtal utifrån vilseledande eller felaktig information.

  2019-09-19
 • Nyheter

  ​Försenad installation vanligaste klagomålet för fiber

  Det vanligaste klagomålet till Telekområdgivarna för fiberärenden under Q2 2019 gällde, likt första kvartalet, leveransförseningar. Konsumenterna klagar på att arbetet med en fiberanslutning inte kommer igång som avtalat, inte går framåt, eller inte avslutas i tid. Ofta handlar det om konsumenter som vill avsluta sina avtal utan kostnad, men där leverantören kräver avbeställningsavgift.

  2019-08-26
 • Nyheter

  TELEKOMRÅDGIVARNA VARNAR FÖR OSERIÖS FÖRSÄLJNING

  Telekområdgivarna har sett en ökning av antalet klagomål mot Telanova och Mobile Group. Enligt konsumenter som hör av sig ger säljarna felaktigt sken av att ringa från konsumentens nuvarande telefonoperatör och skickar sedan dyra räkningar för till exempel produkter som högtalare och hörlurar som utlovats kostnadsfritt.

  2019-07-03